باز این چه شورش است که در خلق عالم است
باز این چه نوحه و چه عزا و چه ماتم است
باز این چه رستخیز عظیم است کز زمین
بی نفخ صور خاسته تا عرش اعظم است
این صبح تیره باز دمید از کجا کزو
کار جهان و خلق جهان جمله در هم است
گویا طلوع میکند از مغرب آفتاب
کاشوب در تمامی ذرات عالم است
گر خوانمش قیامت دنیا بعید نیست
این رستخیز عام که نامش محرم است
(محتشم کاشانی)
فرض بفرمایید که در یک نقطهاى از دنیا یک نفر کشته میشود، بلکه گاهى یک حیوان کشته میشود، جنجال به پا میکنند؛ حالا در حملهى به غزّه مثلاً فرض بفرمایید که الان چند روز است هواپیماها میروند، شاید بیش از صد نفر - که تعداد زیادىشان کودک و بچّههاى مظلوم و معصومند - کشته شدهاند، اصلاً برایشان اهمّیّت ندارد. کاش فقط اهمّیّت نداشت؛ آمریکا و انگلیس - آنطور که در خبرها خواندهایم - گفتهاند که از این حملات حمایت هم میکنند. امروز دنیا این است: از هر بدى، کجى، پلشتى، فساد، کثافت و نجاست - اگر در خدمت منافعشان باشد - حمایت میکنند، و هیچ باکى ندارند. با هر پاکى، قداست، طهارت و صداقت مقابله میکنند و معارضه میکنند و وحشیانه با آن برخورد میکنند، اگر با منافعشان سازگار نباشد؛ امروز دنیا اینجورى است.
خب، انسانى که شاعر است، یعنى داراى نیروى شعور و درک و فهم و قوّت بیان و قدرت بیان است، اینجا تکلیفش چیست؟ چهکار باید بکند؟ علاوهبر اینکه شما میتوانید حکمت را بیان کنید - که: اِنَّ مِنَ الشِّعرِ لَحِکمَة -(۱) میتوانید مصداقى باشید براى «وَ لَمَنِ انتَصَر بَعدَ ظُلمِه»(۲) یا «وَ انتَصَروا مِن بَعدِ ما ظُلِموا»(۳) که در ذیل همین آیهى شریفهى مربوط به شعرا است: وَ انتَصَروا مِن بَعدِ ما ظُلِموا میتوانید مصداق این باشید. «انتصار» کنید، در صدد یارى جبههى مظلوم بربیایید، حقیقت را بگویید، حرف را بگویید، حقیقت را نشان بدهید با شعرتان؛ میتوانید خیلى نقش ایفا کنید در این زمینهها. بالاخره داشتن این امتیاز یک نعمت الهى است؛ یک حجّت الهى است؛ و هر نعمتى سپاسى دارد و براى هر حجّتى پاسخى باید آماده بشود.
[بیانات امام ای مدظله العالی در دیدار شاعران 1393/04/21]
از شنبه 9 شهریور 1398 مصادف با 29 ذوالحجه 1440 بمناسبت آغاز ماه محرم ماه عزای سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام مجالس عزاداری نیز به همین مناسبت در حسینیه های شهر بردخون (از توابع شهرستان دیّر، استان بوشهر) برگزار می شد که در حسینیه اعظم شهر بردخون 30 دقیقه بعد از اذان مغرب با اقامه نماز ذکر یا حسین با نوای گرم حاج یوسف نجار زمزمه میشد یک ساعت بعد حدود ساعت 20:00 قرائت کتاب روضه شهداء شروع میشد و بعد از نیم ساعت تا 45 دقیقه با اجرای نوحه پا منبری توسط پیرغلامان حسینیه سخنران مراسم امام جمعه محترم و محبوب شهرستان دیر حجه الاسلام والمسلمین حاج سید علی حسینی برای سخنرانی به بالای منبر میرفت و پس از 30 تا 45دقیقه با اتمام سخنرانی سفره ضیافت شام اهل بیت کشیده میشد و از عزاداران با غذای نذری پذیرایی صورت میگرفت؛ هر شب پس از پذیرایی شام مجلس عزاداری نیز در حسینیه تا شب بعد به اتمام میرسید./
«تقبل الله، مروای هر ساله تون»
[Camera: SONY ALPHA a6400]
____________
مطالب مرتبط:
- گزارش تصویری از 16موکب پذیرایی در مسیر شهر بردخون تا روستای مغدان
- گزارش تصویری از مجالس عزاداری در 7حسینیه روستای شهنیاء
- گزارش تصویری از عزاداری محرم در روستای شهنیاء
- مراسم لالایی سنتی شهادت علی اصغر (ع) در شهر بردخون + فیلم
- گزارش تصویری از عزاداری محرم در روستای آبکش
درباره این سایت